Vlada zadala rok: Dve nedelje za pripremu Zakona o radu

Izvor: Nadlanu

Vlada Republike Srbije zadala je rok Radnoj grupi za izmene Zakona o radu po kojem bi taj posao morao da bude završen u naredne dve sedmice, izjavio je danas šef Pregovaračkog tima Unije poslodavaca Srbije za Zakon o radu Nebojša Miletić.

On je rekao da je danas će Radna grupa, koja u ponedeljak 8. maja, započeti svakodnevni rad na izmenama nacrta izmena zakona o radu, kako bi ga pripremila u roku koji je dobila od Vlade Srbije.”Dat nam je rok od dve sedmice da se dogovorimo o izmenama Zakona o radu. Kako nam je rečeno, ili ćemo se dogovoriti ili ćemo pustiti da to Vlada uradi”, rekao je Miletić.

On je dodao da je na današnjem sastanku članovima Radne grupe za Zakon o radu podeljeno rešenje Ministarstva rada o proširenju Radne grupe članovima iz Privredne komore Srbije.

“Sem toga, u radnoj grupi je ostalo sve manje-više isto, a socijalni partneri imaju po dva člana”, rekao je Miletić i dodao da je članovima Radne grupe podeljen i tekst radne verzije nacrta Zakona o radu koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Uz napomenu da taj tekst nije pročitao, Miletić je rekao da očekuje da će Radna grupa u ponedeljak nastaviti razgovore tamo gde su do sada u pregovorima stigli predstavnici vlasti, poslodavaca i sindikata.

Radnu grupu čine predstavnici Vlade, odnosno Ministarstava rada, finansija i privrede, Unije poslodavaca Srbije, dva reprezentativna sindikata – Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, i od danas i Privredna komora Srbije.
Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.