Studenti Univerziteta umetnosti u Beogradu prekinuli su blokadu saobraćaja

IZVOR: B92

Studenti Univerziteta umetnosti u Beogradu prekinuli su blokadu saobraćaja u Karađorđevoj ulici, nakon što im je, kako kažu, policija zapretila hapšenjem.

Studenti su nezadovoljni zato što, suprotno odluci Ministarstva prosvete, neki od najboljih među njima nisu oslobođeni plaćanja školarine.

Blokada saobraćaja, koja je trebalo da traje do 14 sati, prekinuta je nakon svega nekoliko minuta.

U 14 časova trebalo bi da počnu razgovori studenata sa predstavnicima Ministarsva prosvete i dekanima fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti.

“Da nije tog sastanka, ostali bismo na ulici, pa makar nas i hapsili”, kazao je predstavnik studenata Miloš Kuvekalović.

On je najavio da će ukoliko sastanak sa predstavnicima prosvetnih vlasti ne urodi plodom “studenti radikalizovati protest na način koji još nije viđen u Srbiji”.

“Verujem da ćemo nakon te radikalizacije već sutra rešiti ovaj problem”, kazao je Kuvekalović, ne želeći da precizira o kakvom vidu protesta je reč.

On je naveo da oko 200 akademaca, među kojima su i oni sa prosekom od 9,3, moraju da plate školarinu od 200.000 dinara na Fakultetu primenjenih umetnosti ili 150.000 na Fakultetu likovnih umetnosti.

Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.