Sindikati zovu radnike i radnice na protest 10. decembra!

Izvor: B92

Nakon zajedničke sednice osnivača Srpskog sindikalnog fronta, Konfederacije slobodnih sindikata, Udruženih sindikati Srbije “Sloga”, Industrijskog sindikata Srbije i pridruženog Sindikata srpske policije, upućen je apel da se “masovnom protestu radnika pridruže svi oni koje će predložene izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku dovesti u ropski položaj ako bude usvojen u Skupštini Srbije”.

Predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, Ivica Cvetanović, izjavio je da Srpski sindikalni front ima podršku i studentskih organizacija, koje su potvrdile dolazak na protest u Beogradu, navodi se u saopštenju sindikalnog fronta.

Protest sindikata u Beogradu FOTO D. Milenkovic
Prema njegovim rečima, protest radnika u Beogradu je poslednje upozorenje najodgovornijima da povuku sporne zakone iz procedure, jer će u suprotnom sindikati biti prinuđeni da radikalizuju proteste širom Srbije.

Protest u Beogradu, prema najavi organizatora, počeće 10. decembra u 12 sati. Kolone radnika krenuće sa platoa ispred crkve Svetog Marka, Bulevarom kralja Aleksandra do Narodne Skupštine, gde je predviđen performans koji odražava aktuelni položaj zaposlenih.

Plan je da se kolona radnika spustiti do zgrade Vlade Srbije, gde bi predstavnici sindikata predali zahteve učesnika protesta.

Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.