Sindikalni front najavio protest

Akcioni odbor Srpskog sindikalnog fronta (SSF) je na prvom konstitutivnom sastanku utvrdio plan aktivnosti za naredni period, među tim aktivnostima su zajedničke akcije sindikata po celoj Srbiji uključujući veliki centralni protest, koji će biti održan 10. decembra u Beogradu, saopštila je ta sindikalna organizacija.

Srpski sindikalni front čine Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i Industrijski sindikat Srbije.

Doneta je odluka da prvo veće okupljanje bude zajednička sednica Glavnih odbora sindikata, osnivača SSF 13. novembra 2013. godine u Beogradskom centru “Sava”.

U saopštenju se dodaje da je na sednici Akcionog odbora SSF postignuta je saglasnost da se od Vlade Srbije traži povlačenje sadašnje verzije Nacrta predloga Zakona o radu i predloga Zakona o štrajku, dok se tekst Zakona o radu ne usaglasi sa svim relevantnim socijalnim partnerima, uključujući i SSF.

U saopštenju predstavnici sindikalnog fronta navode da će zatražiti prijem kod premijera, prvog potpredsednika Vlade, ministra finansija i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kako bi im predstavili zahteve i stavove Srpskog sindikalnog fronta.

Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.