Smederevo: Radnici Želvoza okupirali zgradu opštine

Izvor: Tanjug

Više od 400 radnika Želvoza iz Smedereva zaposelo je juče pre podne zgradu Opštine Smederevo i ne namerava da je napusti dok im se ne obrati neko iz nadležnih ministarstava.

U zgradi Opštine Smederevo i dalje se nalaze nezadovoljni radnici Želvoza, rekla je jutros Tanjugu gradonačelnica Jasna Avramović. Ministar Radulović je izjavio da radnici Želvoza treba da izvrše pritisak na rukovodstvo.

“Čekaju da se ministar privrede Saša Radulović vrati iz Beča, rečeno je da se danas vraća, pa da vidimo da li će im se obratiti”, rekla je gradonačelnica.

Oko pedeset radnika je provelo noć u zgradi, rekla je, kao predstavnici radnika smederevskog Želvoza koji zahtevaju da im se ispune obećanja data krajem prošle godine.

Ministarstvo privrede tada im je obećalo socijalni program od 300 evra po godini staža za oko 550 radnika ovog preduzeća u restruktuiranju, kao i overu zdravstvenih knjižica za one radnike koji su ostali da rade u ovom, jednom od najstarijih srpskih preduzeća za remont šinskih vozila.

Jasna Avramović juče je takođe rekla Tanjugu da su radnici, nakon što su upali u zgradu, najavili da će odatle rukovoditi protestom.

“Ja podržavam njihovu borbu, ali ja ne mogu da im obećavam ništa po pitanju njihovih zahteva. Obavestila sam Ministarstvo privrede i čekam da dođe i da im se obrati neko iz ministarstva”, dodala je ona.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović rekao je Tanjugu da će radnici ostati u zgradi “do daljnjeg”, tj. dok im se ne obrati neko iz državnog vrha, prvenstveno misleći na nekog iz nadležnih ministara.

Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.