Protesti u Podgorici: Demonstranti jurišali ka Vladi, policija upotrebila suzavac

Izvor: Blic

Crnogorska policija saopštila je danas da je u Podgorici privela 20 učesnika protesta protiv vlasti, a tokom sukoba sa demonstrantima povređeno je devet policajaca. Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je bacila suzavac. Grupa od nekolikom stotina demonstranata krenula je ka zgradi Vlade uzvikujući: “Ostavke, stavke!”, “Milo lopove!”, “Dolje Ranko, dolje Filip!”.

Do incidenta je došlo kada je jedan od učesnika protesta pokušao da probije barikadu postavljenu na uglu ulica Stanka Dragojevića i Karađorđeve, na nekoliko desetina metara od ulaza u Vladu. Jedan policajac je pendrekom udario demonstranta, a potom su učesnici protesta kamenicama zasuli policiju.

Protesti u Podgorici, 15. februar 2014.

Uskoro je policiji stiglo pojačanje, a potom su ispaljeni suzavci. Demonstranti su potisnuti ka Njegoševom parku, preko puta Skupštine. Policija je navela da je uhapsila 20 demonstranata, meu kojima i četiri maloletnika. Izgrednici su, kako je saopšteno, kamenicama oštetili tri policijska vozila.

Reporter “Vijesti” javlja da je na ulici više velikih kamenica, koje su demonstanti bacali. Razbijeno je i staklo na zgradi Atlas grupe.

Nakon neuspešnog pokušaja da one koji su blokirali ulicu ubedi da se sklone, policija je privela demonstante, među kojima je i novinar Marko Milačić.

Na licu mesta stigle su i specijalne policijske jedinice. Protest je organizovala fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori – svi na ulice”.

Fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori – svi na ulice” najavila je juče da će organizovati u subotu protest ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici, na kojem će tražiti smenu aktuelne vlasti, po uzoru na dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Oni su, kako prenose današnji podgorički mediji, pozvali građane da u subotu izađu na ulice i zatraže smenu vlasti, a najavljena je i blokada centralnih saobraćajnica u Podgorici.

Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.