Prosvetni radnici najavili štrajk 10. decembra

Izvor: Blic

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je danas jednočasovni štrajk 10. decembra kako bi izrazila protest zbog toga što je u budžetu Srbije izdvojeno još manje novca za obrazovanje.

Članica predstavništva Unije Jasna Janković kazala je agenciji Beta da toga dana neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.

– Mi ovim protestom izražavamo ogorčenje zbog takvog stava prema obrazovanju jer on dovodi do toga da i u svakom sledećem budžetu prosveta bude na poslednjem mestu – kazala je Jasna Janković.

 Ucionica PHOTO Aurélien Salomé

Prema njenim rečima, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije želi da skrene pažnju javnosti i onima koji odlučuju da obrazovanje ne sme biti na poslednjem mestu. Ona je kazala da su tokom razgovora sa ministrom finansija Lazarom Krstićem dobili uveravanje da će prosvetni radnici biti isplaćivani po platnim razredima od 1. jula naredne godine.

 – Mi želimo da damo šansu ministru finansija Lazaru Krstiću da ispuni svoja obećanja pre nego da pređemo na radikalnije proteste – kazala je Jasna Janković.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ima više od 30.000 članova u 600 škola.

Print Friendly, PDF & Email
Sadržaji koji su ovde preneti ne odražavaju nužno i stavove Centra za politike emancipacije.