Prijava

Prijava za učešće u Studijama socijalizma koje će se odvijati u periodu od februara do decembra 2017. godine i uključivaće ukupno 18 četvoročasovnih sesija koje će se održavati svake druge subote, sa dvomesečnom pauzom tokom leta. Sesije će pored lokalnih voditi i regionalni i internacionalni predavači i predavačice koji su u svom radu posvećeni razvoju socijalističke teorije i prakse. Pored zatvorenog dela programa namenjenog isključivo polaznicima/cama, u planu je i realizacija predavanja i konferencija otvorenih za javnost. Učestvovanje u projektu je besplatno i ne iziskuje specifično predznanje o temama kojima ćemo se baviti, ali je važno da učesnici i učesnice studija budu posvećeni i redovni na dogovorenim sesijama, da redovno prolaze kroz predloženu literaturu i da aktivno doprinose diskusijama i procesu zajedničkog rada. Studije se održavaju u Beogradu, a broj polaznika/ca je ograničen.

Više detalja o Studijama socijalizma vidi OVDE >>>

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u Studijama socijalizma, molimo vas da popunite prijavu ili da potrebne informacije pošaljete direktno na adresu:
politike.emancipacije@gmail.com
, ili putem formulara na dnu ove stranice. Kada uspešno pošaljete prijavu dobićete potvrdu da je vaša prijava stigla u naše sanduče. U slučaju da ne dobijete potvrdu molimo vas da nas kontaktirate mejlom.

Prijava pored osnovnih informacija sadrži:

– Narativnu biografiju (do 500 reči) koja će opisati sfere vaših interesovanja, vaše formalno i neformalno obrazovanje, radno iskustvo, da li ste član ili članica neke organizacije ili kolektiva ili ste to nekada bili, itd.

– Motivaciono pismo (do 500 reči) koje će odgovoriti na sledeća pitanja: Zašto ste zainteresovani za socijalizam? Da li ste imali nekog prethodnog iskustva u bavljenju navedenim temama? Zašto ste zainteresovani za njih i šta vam deluje posebno zanimljivo u najavljenom programu? Možete li da se posvetite studijama u kontinuitetu u postavljenom vremenskom periodu? Šta očekujete od studija? Na koji način mislite da će program studija pomoći vašim trenutnim i budućim aktivnostima i interesovanjima?

Podatke koje nam prosledite tretiraćemo kao poverljive i koristićemo ih jedino u svrhu odabira polaznika i polaznica.

Kandidati i kandidatkinje se prijavljuju za učešće u oba semestra.

Prijavu poslati najkasnije do 21. januara 2018.

O odlukama ćete biti obavešteni 29. januara 2018.

Projekat se realizuje u Beogradu, uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung – Southeast Europe.